Bahan-Bahan Biskut Ferrero Rocher
250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
Almond nibs secukupnya (untuk menyalut biskut)
3 biji putih telur (untuk melekatkan almond nibs dengan biskut)
Coklat masakan secukupnya (untuk menyalut biskut)
Cara Menyediakan Biskut Ferrero Rocher
- Putar butter & gula sebati masukkan qroquant.
- Masukkan esen vanilla.
- Masukkan tepung gandum,almond powder & tepung jagung. Uli sebati.
- Panaskan oven suhu 150c.
- Bulatkan adunan mengikut saiz yang dikehendaki. Letakkan dalam dulang pembakar yang sudah dilengser dengan marjerin.
- Bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
- Golekkan biskut yang telah dibakar ke dalam telur putih, kemudian golekkan di atas almond nibs.
- Bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
- Cairkan coklat masakan dan golekkan biskut dalam coklat & masukkan ke dalam paper cup.
Biarkan sejuk dan siap untuk dihidang...;)
Biarkan sejuk dan siap untuk dihidang...;)
Selamat Mencuba...^^
No comments:
Post a Comment