Tuesday, 9 July 2013

Cara Buat Biskut Suji

Hai apa khabar semua...di sini Irfan ingin mengucapkan ''Selamat Menyambut Bulan Ramadan'' kepada semua muslim dan muslimah di seluruh dunia terutama di Malaysia...

Hari ini Irfan akan tunjukkan kepada anda cara2 membuat biskut SUJI...Biskut SUJI ini bukan berasal dari Jepun yer tetapi di Malaysia hehehe..


Bahan-bahan Biskut Suji ( untuk beberapa orang )

  • 500 gm tepung gandum
  • 200 gm gula aising
  • 250 gm minyak sapi Ghee

 
Cara-cara 
 

    1) Panaskan minyak sapi.

    2) Tuangkan ke dalam adunan tepung dan gula.Gaul sebati.

    3) Bentukkan bulat dan bakar dengan suhu 170’C selama 20 minit. 
     
    FINISH..

      Sila buat ikut turutan yer, supaya biskut suji ni memang menjadi suji hehehe...

      4 comments:

      1. Ada satu kakak sama office dengan I pandai buat biskut nie, dia ada rasa susu ngan rapuh macam biskut raya. Resepi nie nampak macam senang, I pun nak cuba.

        ReplyDelete
      2. dalam byk2 biskut raya..biskut ni lah yg plg mudah,,nk try thun dpn.hihi.tq sharing=)

        ReplyDelete
      3. hi x payah masukkan tepung suji ke?

        ReplyDelete
        Replies
        1. Yeah Anonymous. Biskut suji ini tidak menggunakan tepung suji. Hanya menggunakan tepung gandum dan bahan-bahan yang disenaraikan seperti yang tertera di atas. :)

          Boleh cuba di rumah, sangat mudah buatnya.. ")

          Delete