Hasil: 8" persegi
Bahan-Bahan Cheesekut
250g Cream Cheese
3/4 cwn Susu Pekat Manis
1 bungkus Biskut Cream Crackers
1 cwn Susu Segar
2 bungkus 3-in-1 Nestum
Milo secukup nya
Cara Menyediakan Cheesekut
1. Pukul cream cheese dan susu pekat sehingga sebati.
2. Lapik tin dengan plastik supaya kek mudah di keluarkan nanti.
3. Celup biskut ke dalam susu segar dan susun ke dalam tin.
5. Ratakan beberapa sudu adunan cream cheese ke atas lapisan biskut tadi.
6. Tabur milo sehingga menutupi lapisan cream cheese. Selepas itu tabur pula nestum sehingga menutupi lapisan.
7. Ulangi melapis biskut-->cheese-->milo-->nestum sehingga habis.
8. Sejukkan semalaman di dalam peti sejuk sebelum di potong^^
Di Sarawak Kek Cheesekut ni memang dah jadi menu kebiasaan terutama di musim raya, tapi tak raya pun boleh buat sebab mudah sangat nak sediakan:).
No comments:
Post a Comment