Untuk minum petang ni apa kata mencuba
resepi kek pisang coklat sebagai pelengkap hidangan^-^
Resepi Kek Pisang Coklat
Bahan A
5 biji pisang
4 biji telur
1 cawan minyak masak / minyak sayuran
1 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla (Ini saya yang tambah)
Bahan B
1 1/2 Cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonate
1 sudu teh cream of tartar
Bahan C
1/2 Cawan serbuk koko
Cara Menyediakan Kek Pisang Coklat
1. Kisar semua bahan A dengan blender
dan tuang ke dalam sebuah mangkuk besar.
2. Ayak bahan B dan campurkan dengan
bahan A. Kacau dengan dengan whisk.
3. Asingkan setengah adunan kedalam
sebuah mangkuk. Masukkan serbuk koko kedalam satu adunan dan kacau.
4. Lapiskan adunan kek berselang-seli
untuk mendapatkan corak berbelang.
5. Masukkan adunan kedalam loyang dan
bakar pada suhu 180'c dan bakar selama 45minit atau sehingga masak
(bergantung kepada oven masing-masing).
Hidangkan..
No comments:
Post a Comment