Tuesday, 8 April 2014

Kek Pisang Coklat

resepi kek pisang coklat

Untuk minum petang ni apa kata mencuba resepi kek pisang coklat sebagai pelengkap hidangan^-^




 

Resepi Kek Pisang Coklat




Bahan A

5 biji pisang

4 biji telur

1 cawan minyak masak / minyak sayuran

1 cawan gula

1 sudu teh esen vanilla (Ini saya yang tambah)





Bahan B

1 1/2 Cawan tepung gandum

1 sudu teh soda bikarbonate

1 sudu teh cream of tartar

Bahan C

1/2 Cawan serbuk koko




 

Cara Menyediakan Kek Pisang Coklat




1. Kisar semua bahan A dengan blender dan tuang ke dalam sebuah mangkuk besar.

2. Ayak bahan B dan campurkan dengan bahan A. Kacau dengan dengan whisk.

3. Asingkan setengah adunan kedalam sebuah mangkuk. Masukkan serbuk koko kedalam satu adunan dan kacau.

4. Lapiskan adunan kek berselang-seli untuk mendapatkan corak berbelang.

5. Masukkan adunan kedalam loyang dan bakar pada suhu 180'c dan bakar selama 45minit atau sehingga masak (bergantung kepada oven masing-masing).






cara buat kek pisang coklat

 Hidangkan..

No comments:

Post a Comment