Resepi ini bagi sukatan untuk majlis besar seperti Open House.
Kepada yang teringin mencuba dan mempunyai keluarga yang agak tidak
ramai, cuba lah adjust resepi ini supaya sesuai dengan jumlah
keluarga dan bagi mengelakkan pembaziran. ^^
Bahan Jelly Limau Kasturi
1 peket agar-agar cap burung layang-layang (white colour)
3 liter air
1 kg gula pasir
1 tin buah-buahan campuran dalam tin
20 biji limau kasturi
Ketulan ais
Cara Menyediakan Jelly Limau Kasturi
1) Masak agar-agar dengan air sehingga larut.
2) Setelah agar-agar larut masukkan gula
biarkan sampai ia mendidih.
3) Setelah didih tutup api dan tuangkan dalam bekas atau loyang.
4) Setelah sejuk dan mengeras, dicincang-cincang dengan halus.
5) Letakkan dalam bekas kaca besar, campurkan dengan buah-buahan campuran. Letakkan ais, perahkan limau kasturi dan masukkan sekali kulit limau tersebut.
Siap untuk dihidangkan...
No comments:
Post a Comment