Tuesday, 16 September 2014

Paun Lembut


Penyediaan roti paun



Roti Paun Lembut



Credit to : mamafami


Bahan-Bahan Roti Paun Lembut


  • 500gm tepung high protien

  • 50gm susu tepung 

  • 100gm mentega 

  • 250ml air 

  • 11gm yis (boleh gunakan yis mauripan)

  • 120gm gula kastor

  • Sedikit pewarna kuning 






     

    Cara Menyediakan Roti Paun Lembut

     


    1. Satukan semua bahan dan uli. 

    2. Biar adunan naik sekali ganda.

    3. Bulatkan doh menjadi kecik-kecik.

    4. Letakkan dalam loyang yang di oles sedikit mentega.

    5. Biar doh kembang sedikit dan bakar dalam oven suhu sehingga 160" selama 15-20 minit.

    6. Apabila sudah masak keluarkan dari oven dan griskan dengan mentega kat atas roti :).








    Cara menyediakan roti paun
     
    Selamat mencuba!










No comments:

Post a Comment