1 sudu besar kicap pekat
1/2 in halia- hiris nipis
Serbuk lada hitam
Garam- secukup rasa
Beberapa titik Minyak bijan
1 sudu besar Tepung jagung- dibancuh dengan sedikit air
Sedikit minyak untuk menumis
Cara Menyediakan Sizzling Yee Mee
Tumis bawang putih, cili kering dan halia sehingga naik baunya.
Masukkan ayam yang telah potong sehingga agak empuk.
Masukkan 2 cawan air.
Masukkan pula sos tiram, kicap cair dan kicap pekat. Masukkan pula serbuk lada hitam. Biarkan mendidih.
Masukkan cendawan serta sayur-sayur lain- tunggu hingga 2-3 minit.
Masukkan campuran tepung jagung dan kacau.
Titikkan minyak bijan beberapa titik, jangan terlalu banyak :).
Akhir sekali, masukkan yee mee- biarkan sebentar dan hidangkan panas-panas.
No comments:
Post a Comment