Bahan-Bahan Kek Lapis Cheese
Bahan A:
600g biskut marie perisa coklat
Perisa kopi
500 ml susu segar
Perisa kopi
500 ml susu segar
Bahan B:
500 g cheese cream
10 ml susu segar
1/2 cawan gula halus
10 ml susu segar
1/2 cawan gula halus
Cara Menyediakan Kek Lapis Cheese
- Satukan cheese dan gula halus dan pukul hingga sebati.
- Masukkan susu segar, jangan sampai adunan terlalu cair.
- Pukul lagi hingga kembang dan sebati, ketepikan.
- Panaskan susu segar, masukkn perisa kopi. Ambil sekeping-keping biskut dan celup ke dalam susu yang suam-suam panas dan susun dalam loyang.
- Sapukan adunan cheese di atasnya, ratakan.
- Ulang proses melapis biskut hingga habis. Lapisan terahir mestilah lapisan cheese.
- Tabur coklat rice diatasnya. Tekan-tekan sikit permukaan tu.
- Masukan dalam peti sejuk, dan biarkan sekurang kurangnya 6 jam sebelum dipotong ^^.
No comments:
Post a Comment