Resepi cheese cake yang sedap ini dan yang penting sangat sedap. Pada pengemar cheese pasti terliur kan. Cuma biskut saltcheese ini agak susah nak jumpa di semenanjung. Hanya boleh didapati di Sarawak.
Begini la rupanya biskut yang digunakan dalam resepi cheese cake yang sedap ini senang saja hanya celup dengan full cream milk dan susun je.. Jom kita lihat resepinya dan selamat mencuba :)
Bahan-Bahan Resepi Cheese Cake
~4 peket biskut saltcheese
~200 gm creamcheese jenama Tantura
~125gm buttercup
~3-4 sudu besar gula
~1 kotak besar susu full cream dutchlady
Cara Menyediakan Resepi Cheese Cake
1) Mix creamcheese, buttercup dan gula sehingga sebati. sapu pada loyang pada lapisan yang nipis kemudian celup biskut saltchesse dengan susu fullcream itu sekejap dan susun sehingga menutupi loyang.
2) Kemudian lapiskan dengan creamcheese dengan lapisan yang nipis lapis dengan biskut saltcheese yang dicelup dahulu dengan susu fullcream.
3) Ulangi sehingga habis.
4) Sejukkan 3-4 jam di dalam peti ais.
5) Sangat sedap dinikmati ketika sejuk..nyaman (sedap) kata orang sarawak hehe^-^
No comments:
Post a Comment